Полицията е на крак заради "Вечното дерби"

14:37, 28 апр 17 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. Това съобщиха от пресцентъра на СДВР.

От сборните пунктове на феновете на двата отбора са им зададени препоръчителни маршрути, по които ще бъдат съпроведени от полицейски екипи до стадиона. Целта е двете агитки да не се засичат по време на движението. 

На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за  недопускане  на лица, които имат наложена съдебна  забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В случай на възникнала необходимост, те ще бъдат подпомагани от  полицейски служители.  

За да бъде избегнато струпване, зрителите могат да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона, което е планирано за 15.00 часа. 

В процеса на организация на спортното мероприятие, от съображения за сигурност и обезпечаване на обществения ред, е взето следното решение: в случай на при равен резултат ще бива забавено извеждането на агитката на гостуващия отбор на ЦСКА-София. При победа на един от отборите, на стадиона ще изчаква за кратко агитката на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама