Ново иновативно улично осветление се изгражда в отсечка на бул. „Мария Луиза“

18:26, 28 апр 17 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В участъка от ул.“Опълченска“ до Централна автогара“ на бул. „Мария Луиза“ се поставят нови  стълбовете и се монтират  осветителни тела, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Осветлението е с адаптивно управление  и възможност за регулиране на светлинния поток, съобразно натоварването на  пътния участък .

 "Този тип осветление се монтира за първи път в столицата и проектът се изпълнява пилотно,  каза при проверката на обекта зам.- кметът Евгени Крусев.  Новото осветление ще се наблюдава в Центъра за мониторинг, който бе изграден със средства по фонд „Козлодуй“ . Стойността на новото осветление е  160 хиляди лева.  Продължаваме да внедряване най-новите технологии, които са налични на пазара и му ако тази технология се докаже като успешна, ще бъде внедрена и по други софийски булеварди. „Навсякъде, където правим основна реконструкция, уличното осветление е част от нея. По този начин се стремим да постигнем един цялостен ефект за обновяването на цели райони“ каза  зам.-кметът Евгени Крусев.  

„Предстои подмяна на уличното осветление по бул. „България. „Основно ще се ремонтират абсолютно всички стълбове. Ще се изследва тяхната здравина, ще се нанесе антикорозионно покритие и ще се сложат LED-осветителни тела, които ще спeстят значителна част от електроенергията.Паралелно с това вървим към изграждане на осветление в чувствителни зони в града като кв. „Красна поляна“, в района около виетнамските общежития, ж.к. „Разсадника“, каза още столичният зам.-кмет.

 По думите му, Столична община се стреми всеобхватно да работи по всички основни точки на града и всички основни булеварди. Програмата за изграждане и възстановяване на улично осветление в столицата е на стойност  1.5 милиона лева. Дейности по ремонт и възстановяване на улично осветление се изпълняват още в районите  „Лозенец“ и и „Красна поляна“. Предстои подмяна на уличното осветление по бул. „България“, както и в различни зони  в районите „Витоша“, „Красно село“ и „Триадица“. Екипите, ангажирани с поддръжката на уличното осветление са възстановили осветлението по ул. „Хайдушка гора“, ул. „Лерин“, ул. „Смърч“, ул. „Нишава“ и ул. „Ворино“ в район „Красно село“, както и по ул.„Русалка, ул. „Христо Вакарелски"; ул. „Атанас Манчев"; ул. „Професор  доктор архитект Храбър Попов". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама