Един от най-значимите съвременни артисти - Улай откри изложба в София

19:48, 28 апр 17 / Култура 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще се радвам, ако София ви вдъхнови, каза кметът Йорданка Фандъкова в разговор с един от най-значимите съвременни артисти Франк Уве Лайзипен, по известен като Улай, който откри изложба „Аз Другия“. Кметът Фандъкова участва в откриването на неговата изложбата „Аз другия“ в зала „Вивакон Арт Хол“. Благодаря Ви г-н Улай за честта лично да присъствате на откриването на събитието в нашия град – София, каза кметът. София ще има възможността да види изложбата “Аз другият” цял месец - между 27 април и 31 май. Изложбата се организира по проект „Майстори на фотографията“ на Фондация “Америка за България” и Фондация “Мусиз”. След премиерата в Любляна миналата година, София е втората спирка от турнето на мащабната изложба.

По късно кметът Фандъкова проведе среща с Улай, на която обсъдиха създаването на пространства за култура в София. Обявен е конкурс за превръщането на бившата топлоцентрала до НДК в мултифункционален център за култура. Важно е както създаването на пространство, така и неговото менажиране, посочи кметът Фандъкова.

В последните години София разви изключително богат културен живот и нови пространства за култура. София доказва това - градът разширява своите възможности за култура и изкуство, като част от световната мрежа на творческите градове на ЮНЕСКО. Столична община чрез своята програма „Култура“ и Културния календар през последните години обръща специално внимание на фотографията. Открити са и Галерии на открито – Моста на влюбените, Градската градина и градина „Кристал“. На трите локации годишно се представят над 50 изложби.

Улай посети и разгледа подземния музей под базиликата „Света София“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама