Карти за градския транспорт с преференции за бизнеса в София

20:22, 28 апр 17 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Карти за градския транспорт с преференции, както и доставяне и зареждане на място в бизнес компаниите, които работят на теиторията на столицата. За това се договориха на работна среща на 28.04.2017 г зам.- кметът с ресор транспорт Евгени Крусев, директорът на Центъра за градска мобилност Христиан Петров и представители на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради, съобщиха от Столична община. 

В бизнес зоните на столицата работят множество хора, които на място могат да получат картата за цялата градска мрежа, без да се редят на опашки, каза Петров. Големите клиенти получават и отстъпка от цената.  Срещата е първата по рода си и на нея бяха дискутирани редица теми за градската мобилност и визията на Столичната община  за инфраструктурата. „Какво можем да помогнем и как да съдействаме на общината, защото ние не само инвестираме и работим с най-големите инвеститори, но живеем тук и искаме да имаме модерен град“  - беше един от основните въпроси на Асоциацията към Крусев и Петров. 

По време на срещата се договори, че Асоциацията може да предостави точни данни за работещите и живущите в града, така че ЦГМ да направи по-добри разчети за възможния пътникопоток. Целта е  тези, които сега пътуват с автомобили да бъдат стимулирани да изберат градския транспорт. Можем да реализираме конкретни стъпки в тази посока, каза Христиан Петров.

 От Асоциацията получиха информация, че до седмици ще бъдат отворени за движение районите около метростанциите, които сега се строят. Зам.-кметът Евгени Крусев разказа за проектите и плановете за изграждането на нова инфраструктура около района на летището и Цариградско шосе, както и на бул. „Т. Каблешков“.  От Асоциацията в лицето на нейния председател Таня Косева-Бошева се ангажираха да направят проучване  за нуждите на своите клиенти по отношение на мобилността.  Наши клиенти са компании, в които работят активни и иновативни хора, които могат и имат интерес да дават добри предложения, казаха от Асоциацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама