Стефан Китов подкрепя кандидатурата на германец за шеф на Международната централа по тенис на маса

13:55, 02 май 17 / Спорт 25 878 Шрифт:
Автор:

Президентът на Международната федерация по тенис на маса (ITTF) Томас Уейкърт потърси в телефонен разговор подкрепа от родния шеф на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ) Стефан Китов при кандидатурата си отново да оглави световната централа. Изборът ще се проведе на конгреса по време на световното лично първенство от 29 май до 5 юни в Дюселдорф. В него заявки са направили 613 състезатели от 108 държави. За първи път в историята на този спорт в шампионата ще участват представители на Афганистан, Оман, Палестина и Таити.

Снимка: Теодор Александров

България ще бъде представена от две жени – шампионката Елица Замфирова и младата перспективна тенисистка Мария Йовкова. Мъжкият състав е воден от шампиона Теодор Александров, при двойките той ще има за партньор Денислав Коджабашев, както и Петьо Кръстев и Стефан Тодоров, който ще направи дебют в националния отбор.

В Германия се надяват техните представители Тимо Бол Дмитрий Овчаров да сложат край на азиатската хегемония, нещо изключително трудно, тъй като в Дюселдорф Китай пристига в пълен състав от четиримата най-добри играчи в света. При жените с интерес се очаква появата на 17-годишната Миу Хирано, която шокира преди месец всички специалисти, спечелвайки титлата на Азия при изключителната конкуренция на китайските състезателки.

Ще бъдат раздадени пет комплекта медали – сингъл мъже и жени, двойки мъже и жени и смесени двойки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама