Кметът на "Младост": По-евтино излиза нов квартал, отколкото застрояването на градинки

11:07, 03 май 17 25 506 Шрифт:
Автор:

"Трябва да се реши накъде ще се разраства София - навътре или навън. В "Младост" 4 има общински терени и там би могло да се обособи нов квартал". Това заяви пред Тopnovini кметът на район "Младост" Десислава Иванчева. Тя е категорична, че създаването на нов столичен квартал ще излезе доста по-евтино на Столична община. Предложението й е тези общински земи да послужат за обезщетение на собственици на имоти, които искат да строят на зелените площи в "Младост". 

"По-евтино ще излезе нов квартал, отколкото да се разширява бул. "Александър Малинов" с още едно платно. Това е старо наше предложение", обясни кметицата на район "Младост".

Тя не можа да конкретизира, в цифри, колко по-евтино ще е. Изчисленията били направени от зам.-кметът на "Младост" Биляна Петрова, която е математик. Според Иванчева в "Младост" 4 има около 300 декара общинска земя, с която могат да обещетяват и така да се запазят зелените площи във вътрешността на жилищните комплекси.

"Във всички случаи ще е по-евтино, защото общината няма да дава пари да отчуждаване на имоти и за разрушаване на стари постройки. Трябва ни още информация, за да се направят точни изчисления, колко по-евтино ще излезе застрояването на нов квартал. Другият момент е, че според ЗУТ, чл. 16 общината взима до 25% от терена за улици, градинки и за други публични дейности", обясни Биляна Петрова.

"Днес имаме среща с кмета Йорданка Фандъкова и отново ще предложим обособяването на нов квартал", категорична е Десислава Иванчева. Тя се оплака, че върху районната администрация се изсипва невиждан тормоз от постоянни проверки. "Изпратиха ни проверка от прокуратурата, от икономическа полиция, от инспектората на Столична община, последно ни проверява Ботьо Ботев", ожали се Иванчева. На въпроса й откъде са тези проверки, получавала дежурния отговор - по сигнал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама