Пускат естакадата на "Красно село" до края на годината

13:00, 03 май 17 25 6010 Шрифт:
Автор:

Изграждането на естакадата на бул. „Цар Борис III“ и бул. „Гоце Делчев“ върви по план.  Това установих днес на място. Това заяви на страницата си във Фейсбук общинският съветник от ПГ5 на СОС Симеон Славчев. Новата придобивка на възловото кръстовище на "Красно село" ще се сложи край на задръстванията.

"Чрез изграждането на естакадата ще се облекчи натовареният трафик около пазара „Красно село“, като колите, които се движат по бул „Гоце Делчев“ и ул.„Житница“, ще минават под „Цар Борис III“ без светофар и безконфликтно. Лятото ще бъдат отворени локалните платна на бул. „Цар Борис III“ и така ще има достъп от бул „Гоце Делчев“ и ул. „Житница“ до бул. „Цар Борис III“. До края на година ще бъде готова и пусната и самата естакада", съобщава Славчев. В момента там е кошмарно минаването, защото колите се движат по локалните платна и заобикалят цял квартал, за да излязат от ул. "Житница" на "Цар Борис III".

Въпреки напредналото изпълнение на строежа там трябва да се реши и друг проблем - дали да остане настилката на "Цар Борис III" паваж или да бъде заменена с асфалт. Засега привържениците на каменните кубчето за малцинство, но пък те са добре запознати с предимството на паважа. "Ще трябва гражданите да бъдат информирани за преимуществата на паветата и тогава да има обществено обсъждане за избора на настилка", коментират активисти и защитници на "Красно село".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама