От днес започва финалната права към медалите в шампионата на баскетболистите

15:39, 05 май 17 / Спорт 25 446 Шрифт:
Автор:

„Берое“ (Стара Загора) – „Черно море Тича“ (Варна) днес, „Лукойл Академик“ (София) – „Рилски спортист“ (Самоков) - утре. Това са двубоите, с които започва битката за медалите в първенството на баскетболистите. Може би малко изненадващо, но напълно заслужено, варненци успяха на четвъртфиналите да елиминират втория в класирането в редовния сезон „Академик Бултекс 99“, докато при останалите три отбора няма изненада за участието им в полуфиналите. На този етап за достигане до финала са нужни три победи. Пред репортер на Topnovini.bg четиримата треньори споделиха:

Дарин Великов - „Черно море Тича“:

„Берое“ вече има две отличия – Купата на България и на Балканската лига. Той е и претендент за титлата у нас. Баскетболистите му са агресивни и в двете фази на играта. Подготвени са добре физически, имат добър треньор и това ги прави фаворити преди днешния двубой. Но разбира се, ние не сме се предали. Серията е дълга и една загуба или една победа не е решаваща. Имаме доста контузии, Мъркович дори не е в Стара Загора, но се надявам поне за срещите във Варна да е на линия. На момчетата им казах, че искам да покажат истинското лице на тима и тогава може би няма да говорим за изненадата, че сме отстранили пловдивчани. Днес се навършва точно един месец, откакто съм треньор на отбора. Аз обаче, дълги години съм бил в този клуб и не ми трябваше много време да адаптация."

Любомир Минчев - „Берое“:

"В отбора ни всичко е нормално, очакванията са за победа. Не съм имал предпочитания кой ще бъде съперникът ни, но успехът на „Черно море“ ни осигури едно домакинство в повече. Познавам добре съперника, очаквам, че играчите му ще излязат на терена с голям ентусиазъм. Те вече поднесоха изненадата. Смятам това да не се случи и на полуфинала. При нас имаме проблем с контузия на Шейн Гибсън, ще видим в последния момент дали ще играе. Все пак нашата пейка е по-дълга. Постигнахме до тук по-добър сезон от предишния. Сега мислим за всеки мач, трябва първо да стигнем до финала. Разбира се, че ще гоним максимума и в първенството."

Тони Дечев - „Лукойл Академик“:

"Всички момчета са здрави, готови сме за полуфиналните срещи. Ние дори имахме малко повече време за подготовка, в сравнение с другите отбори. Класата на играчите и бюджетът предполагат амбициите ни да са свързани единствено с първото място. Всеки от нашите състезатели още с идването в отбора знае какви са целите. Но първо, трябва да си свършим работата на полуфинала. Мач за мач, стъпка по стъпка. Втора поред година ни се случва да загубим Купата на страната, след края на първенството ще се правят генералните анализи за селекцията, за подготовката, за отношението на играчите на терена. Баскетболистите на „Рилски спортист“ вървят във възходяща форма, успяват да се мобилизират, последните срещи се представиха много добре. Всеки си знае ролята и добре са се напаснали. В пълен състав са и съм приятно изненадан от играта им. Те водят битка във всеки мач, независимо дали печелят или губят. И в това трябва да се фокусираме с моите състезатели, които трябва да знаят, че в никакъв случай не ги очаква лека серия."

Людмил Хаджисотиров - „Рилски спортист“:

"Съперникът ни се намира в момента в най-добрата си форма за сезона. През последния месец момчетата на Тони (Тони Дечев - "Лукойл Академик" - бел.ред.) играят силно, завърнаха се на терена контузените играчи. Със сигурност са много добре подготвени. А след като загубиха Купата, очаквам и пълна мобилизация. Мога да кажа, че като селекция Лукойл е най-класният тим, като бюджет също, остава да видим колко професионално ще подходят играчите. При нас настроението е добро. Малко сме уморени след първия рунд в плейофите. Но победата над „Балкан“ пък носи сладка умора. Знам, че повечето хора не залагаха на нашия успех. Утре няма да излезем в Правец като обречени. Всеки мач за нас ще бъде битка. Не отиваме, за да падаме." 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама