Тичайте и карайте велосипед, ако искате да живеете по-дълго

12:32, 09 май 17 / Любопитно 25 353 Шрифт:
Автор:

Учени от Йелския университет са установили, че след всяко бягане продължителността на живота се увеличава със седем часа. Те твърдят, че километрите и скоростта изобщо не са важни. Но ако бягането стане навик, то продължителността на живота се увеличава с три години. Изследователите са доказали, че независимо от скоростта и разстоянието, рискът от преждевременна смърт при бегачите намалява с 40% след началото на заниманията.

Бягането е с много силен ефект и в борбата с наднорменото тегло и отделянето на хормона на щастието. Укрепва също така психиката, повишава самочувствието, засилва паметта, бори депресията, подсилва имунитета и понижава кръвното налягане.

Най-добре е да бягате два-три пъти в седмицата, защото това влияе добре на ставите.

Има и други физически натоварвания, които са полезни за човешкия организъм – ходенето пеша и карането на велосипед, които намаляват риска от преждевременна смърт с около 20%.

Карането на велосипед ще Ви помогне да намалите нивото на холестерола, да укрепите коремните мускули и тези на гърба, ще Ви предпази от разширени вени, дишането ще се стимулира, организмът ще се снабдява с повече кислород. А отделянето на ендорфин в мозъка ще подобри настроението Ви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама