Новият шеф на СЕМ пред Topnovini.bg: Със законови поправки да се регламентират и сайтовете

15:28, 09 май 17 25 285 Шрифт:
Автор:

"Трябва да има законова промяна и сайтовете да бъдат нормативно уредени в Закона за радиото и телевизията, защото те също са електронни медии. СЕМ няма законодателна инициатива, но пък може да бъдем активната страна по казуса." Това заяви София Владимирова пред Topnovini.bg веднага след избирането си за председател на регулаторния орган.

Три парламента не успяха да променят закона, а един от председателите на Комисията за медии Поли Карастоянова бягаше като дявол от тамян, когато я питаха за промените в закона. Владимирова бе категорична, че регламентирането на електронните издания е част от борбата с фалшивите новини. 

"Декларирам цялата си готовност за дебат по тази тема. Крайно време е да седнем на една маса и да дискутираме проблема. Регламентирането на сайтовете може да се реши с текст и промяна в Закона за радиото и телевизията", коментира новият председател на СЕМ.

Topnovini.bg научи, че София Владимирова е била номинирана от члена на СЕМ Бетина Жотева. "Благодарна съм на Бетина за номинацията и на всички колеги за подкрепата", призна Владимирова. Тя е категорична, че СЕМ е силен колективен орган, когато екипът и председателят са силни.

В Деня на Европа тя беше избрана за председател СЕМ, след като изтече едногодишният мандат на Мария Стоянова. Първоначално кандидатурите бяха две - освен на Владимирова и на Розита Еленова. На първото заседание преди обяд не бе избрана нито една от двете. По-късно Еленова се отказа от надпреварата.

Владимирова е завършила СУ „Св. Климент Охридски” с магистърска степен по журналистика, специалност „Телевизионна журналистика”. Започва кариерата си още като студент, в БНР, програма „Христо Ботев“. Повече от 10 години е репортер и сценарист, участва в творческите процеси, свързани с подготовката и създаването на множество хитови телевизионни продукции. Сред тях са предаванията „Сблъсък“, „10-те най“, „Мюзик айдъл“, „Рекламна пауза“ и др.

От септември 2009 г. до април 2010 г. е директор на Дирекция „Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация“ в Министерството на външните работи. От април 2010 г. до юли 2013 г. е член на Съвета за електронни медии, избрана от квотата на Народното събрание. Вторият й мандат като член на СЕМ от парламентарната квота е от 27 април 2016 година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама