Мария Гроздева под пара за Световната купа в Мюнхен

16:23, 09 май 17 / Спорт 25 458 Шрифт:
Автор:

След успешното си представяне на турнирите по спортна стрелба в Обединените Арабски емирства и Египет най-титулуваната българска спортистка Мария Гроздева тренира усилено за предстоящата Световна купа в Мюнхен на 17 май. 

"Програмата ми е много натоварена, знаете, че съм и председател на Стрелковия съюз и член на Изпълнителното бюро на БОК, но аз съм си състезателка, това най го мога", коментира двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба пред репортер на Topnovini.bg минути преди поредната тренировка.

"Нямам време, влизам от тренировка в тренировка, от състезание в състезание и не зная докъде стигна Камен Шишманов в съдебните дела", признава Гроздева. 

Предшественикът й като председател на БФСС бе обвинен в нецелесъобразно изразходване за над 350 000 лв. от Спортното министерство с министър Свилен Нейков. Лицензът бе отнет, а Гроздева основа Български стрелкови съюз, който получи благословията и на министерството, и на БОК. След 3-годишна сага в края на миналата година Върховният касационен съд не допусна разглеждането на жалбата на министерството на спорта, като решението е окончателно и не подлежи но обжалване. Разходите по делото – 26 800 лв. са за сметка на министерството.

"Бях в ОАЕ, печеля медали, а анонимен пловдивски сайт пуснал слух, че съм се молела да стана министър на спорта", ядосва се Гроздева. И се зарича да не обръща внимание на грозни за нея квалификации. Тя не държала да бъде обичана от всички, но е потресена от омразата на Шишманов към нея.

Камен Шишманов е общински съветник в Пловдив от квотата на в ВМРО и твърдеше, че федерацията по спортна стрелба се затрива по политически причини. В спортните среди с интерес се очаква развоя на тази битка извън стрелбището, след като патриотите вече са част от управляващите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама