Цветан Цветанов назначи кумицата си за зам.-министър

17:50, 09 май 17 / Политика 25 4546 Шрифт:
Автор:

В Деня на Европа Ваня Колева получи голям дар от кума си Цветан Цветанов. Тя бе определена за заместник на министъра на спорта Красен Кралев. Тя е в спортното министерство още от първия кабинет "Борисов". Тогава чинно сяда на стола на секретарката пред кабинета на спортния министър Свилен Нейков. 

"Може официално да не е било секретарка, но завеждаше кореспонденцията и ни даваше входящи и изходящи номера", спомнят си дългогодишни служители на спортното ведомство.

По-късно кумицата на втория в ГЕРБ става парламентарен секретар на Министерството на младежта и спорта. 

"Ваня Колева ми беше шеф на кабинета", припомни си пред topnovini.bg ексминистърът на спорта Свилен Нейков, който в кабинета "Борисов-2" бе съветник на премиера по спортните въпроси.

Снимка: ПП ГЕРБ

Ваня Колева може да се превърне в женския вариант на Делян Пеевски, който започна депутатската си и грандиозна бизнес кариера като парламентарен секретар на Министерство на транспорта през далечната 2001 г. в правителството на Симеон Сакскобургготски. През есента на миналата година, за 33-та си годишнина Ваня Колева сключва църковен брак, а духовни настойници - кумове, са и Цветан Цветанов и съпругата ми Десислава. Така Колева за няколко години стигна до зам.-министерския пост не без помощта на Цветанов.

Тя е завършила НСА, със специалност треньор по лека атлетика. Според запознати, Колева е била хърделистка. Други атлети пък не си спомнят да е имала кариера на добра състезателка, но пък в ММС всички я помнят като парламентарен секретар.

Премиерът Борисов днес назначи още 10 зам.-министри, съобщиха от правителствената пресслужба.  В Министерството на труда и социалната политика заместник-министри стават Зорница Русинова, която до януари 2017 г. бе социален министър. Вторият заместник е Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново. Тя има магистратури по „Социални дейности“, „Здравноосигурителни системи“, „Стопанско управление и „Управление на европейски проекти“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ПУ „Паисий Хилендарски“.

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството са назначени Деница Николова, която от ноември 2014 г. до януари 2017 г. заемаше същия пост, както и Малина Крумова – вицепремиер по еврофондовете в последния служебен кабинет.

Заместник-министри на околната среда и водите стават Атанаска Николова, заемала поста от август 2014 г. до декември 2016 г., и народният представител в 40-то Народно събрание Николай Кънчев, който в последните години работи в частния сектор.

Велик Занчев е назначен за заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От 2014 г. до момента е председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Магистър по финанси от УНСС.

Александър Манолев ще бъде заместник-министър на икономиката, а Жечо Станков – на енергетиката. Манолев е бил заместник-министър на туризма в периода 2015 г. – 2016 г., а след това става председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Жечо Станков е бил заместник-министър на енергетиката в периода 2015 г. - януари 2017 г.  

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 pendjuv 21:39, 23 мар 19

Мило и скромно момиче. Бяхме съученици. Не зная какви запознати са ви казали, че е хърделистка.Явно не знаете, че е миньонче, но спринт-да. Баща и е известния Димитър Джаров, може би сте чували за вестник "Спорт".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама