Малина Едрева пред Topnovini.bg: Депозиран е доклад за отмяна на сливането на две детските градини

11:49, 10 май 17 25 909 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Един много рядък феномен по нашите географски ширини е на път да стане факт - граждани ще успеят да се преборят с държавна или общинска администрация. Родителите на ДГ 61 "Шарено петле", които подеха сериозна борба срещу сливането на детското заведение, в което ходят децата им - ДГ 61 "Шарено петле", с ДГ 62 "Зорница". Буквално няколко дни остават до официалното преборване с каузата, за която първи писахме от topnovini.bg.

Сагата се проточи няколко седмици, а днес се свързахме с председателя на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичната община - Малина Едрева, която каза пред наш репортер, че вчера е бил депозиран доклад на зам.-кмета Тодор Чобанов за отмяна на решението на сливане на двете детски заведения и провеждане на конкурс за нов директор на ДГ 61 "Шарено петле". 

"Докладът ще бъде разгледан на следващото заседание на комисията, което ще се проведе на 15 май (понеделник)", категорична бе Малина Едрева.

От думите й стана ясно още, че тъй като предишният доклад е бил гласуван и от Постоянната комисия по икономика и собственост, членовете й отново ще трябва да се произнесат по този въпрос. След това предстои гласуване на заседание на Столичния общински съвет. Това трябва да стане на 18 май (четвъртък).

Родителите очакват и становището от Областния управител, до който писаха жалба. Крайният срок, в който той трябва да се произнесе е днес, 10 май.

Ще продължим да следим казуса до пълното му разрешаване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама