24-часов режим на работа при ремонта на тунела „Витиня“

12:26, 10 май 17 25 375 Шрифт:
Автор:

На 24-часов работен режим са екипите, които работят по ремонта на тунела „Витиня“. Целта е той да бъде отворен за летния сезон и така да се облекчи трафикът по магистрала „Хемус“. 

Ремонтните дейности се извършват от 27 юни миналата година и според Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ) 65% от работата вече е отхвърлена. Парите са подсигурени от бюджета на АПИ. В хода на ремонта по обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, тунелната облицовка, хидроизолацията, ново осветление, системи за видеонаблюдение и др., се е наложило сроковете за завършване на ремонта да бъдат удължени. Причината са тежките метеорологични условия през зимата.

През 1984 г. тунелът „Витиня“ бе пуснат в експлоатация, но през последните 27 години не е ремонтиран.

Автомобилният трафик към Варна ще се извършва двупосочно в тръбата към София. Алтернативният маршрут на движение за избягване на ремонта в двата тунела е: от София за Варна е път I-1 - от 215-ти км при пътния възел при 30-ти км на АМ „Хемус“ (Витинска река) до км 204+200 - обходен път на Ботевград, а след това по път II-17 до пътен възел „Ботевград“ на АМ „Хемус“ и обратно.

Тази вечер министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков и председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов ще инспектират как вървят ремонтно-възстановителните работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама