Семейни трагедии и контузии окастриха женския национален отбор по баскетбол

12:20, 11 май 17 / Спорт 25 1622 Шрифт:
Автор:

Българският женски национален отбор по баскетбол започва подготовката си за европейските квалификации през ноември т.г. Първият лагер-сбор е на 24 май в София, следва участие в международния турнир в Скопие от 2 до 4 юни. Македония, която 3-4 години нямаше женски отбор, се завръща в европейското семейство и в надпреварата са поканени да участват още Япония и Босна и Херцеговина.

Имаме неизвестни при определянето на състава, призна пред topnovini.bg новият треньор на националките Стефан Михайлов (на заглавния колаж). Негови помощници са Маргарита Папазова и Божидар Гьорев, а един от най-титулуваните треньори у нас Петко Маринов продължава да бъде консултант. Засега 10 баскетболистки са потвърдили участието си – Виктория Стойчева, Цветомира Шаренкапова (и двете на заглавния колаж), Христина Иванова, Радостина Димитрова и Димана Георгиева (Монтана), Гергана Иванова и Мария Желязкова (Берое, Теодора Динева и Габриела Костова (Нефтохимик) и Диана Войнова (Марбург, Германия).

Жаклин Златанова (вдясно) и съперничките в клубните отбори Виолина Кочева и Димана Георгиева

Двете състезателки на шампиона „Хасково“ Виолина Кочева и Радостина Димитрова имат контузии. Радостина се контузи по време на финалната серия и няма да рискуваме, ще я пазим за квалификациите през ноември, категоричен е Михайлов. Ще се преценява състоянието на Виолина, чака се отговор и от Даниела Петева, чиято майка почина преди дни. Много ми се иска да сме с Дани в този труден за нея момент, сподели треньорът. До ноември ще се знае и дали станалата майка за първи път Жаклин Златанова ще продължи да се състезава. Играещата силно в студентското първенство на САЩ Борислава Христова също не може да участва през есента, заради учебни занимания и ангажименти с отбора си.

На въпроса къде предпочита да се играят срещите от квалификациите Михайлов призна, че на сърце му е столичната зала „Триадица“, но тя трябва да бъде одобрена от Международната федерация. При всички случаи той ще настоява избора да бъде за София или в близки до столицата градове, а това са Ботевград и Самоков, които разполагат с отлична база.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама