Светлана Близнакова от група "SEVI": Записваме клип, работим и върху нов албум

16:20, 11 май 17 / Култура 25 2138 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

След като се завърнаха от кратко турне в южната ни съседка, група "SEVI" веднага замина за Черноморец, където ще се проведат снимките за клипа към новата песен "The Call". По този повод се свързахме с певицата и композиторката на групата - Светлана Близнакова,  която разказа ексклузивно са читателите на Topnovini.bg за новия клип и  в сичко интересно около група "SEVI.

Светле, разбрах, че те намирам на път за морето, където ще снимате клип. Разкажи повече за продукцията. 

- Да, на 26-ти май тръгва официалният трейлър към новото ни видео, парчето се казва "The Call". Трейлърът ще тръгне първо ексклузивно в няколко киносалона в София - тези на Cine Grand. Това ще стане заедно с премиерата на "Карибски пирати", което само по себе си подсказва сюжета. Самото видео официално ще го представим на 25-ти юни в "Маймунарника". Това е доста различно парче от всичко, което сме правили до момента. Донякъде следва линията на новия албум "The battle never ends", но от своя страна е доста различно. Правим нещо по-интересно, опитваме се да направим по-сериозна продукция. Надявам се да се справим добре и да се хареса на феновете. 

Това видео е към песен ще бъде част от предстоящ албум?

- Да, парчето е съвсем ново и най-вероятно ще стане част от предстоящия ни албум. В момента работим по нов материал, има доста нови песни, които правим, така че се надявам догодина да изненадаме феновете ни с още един албум. 

Разкажи нещо повече за него. Докъде е стигнала работата?

- Освен "The Call" не сме записали други парчета. В момента работим по аранжиментите на песните. Ако всичко е наред, със сигурност до края на годината ще започнем със записите по новия албум. 

Разбрах, че се връщате от няколко участия в Гърция. С какви впечатления останахте от там? 

- Много сме доволни от гръцката публика. За първи път гостувахме в Атина. Там направихме концерт в един от най-големите клубове "Modu", заедно с две подгряващи групи - "Sunlight" и "InVein", които направиха също страхотно шоу. След това се появихме изненадващо в един друг клуб "Remedy"в гръцката столица. На третата вечер свирихме в Ксанти - в клуб "Nostos". 

Рок феновете там бяха ли запознати с вашата музика?

- Доста от тях се бяха подготвили, знаеха кой идва да свири. Бяха прочели доста неща за нас. На много от местата имаше и българи, които също дойдоха с интерес да ни чуят. Навсякъде имахме и подгряващи банди - колеги от Гърция, които направиха страхотно шоу. За нас беше много интересно изживяване. Ние и преди сме ходили в Гърция - в Аспровалта и Орестиада. Но в Атина и Ксанти гостуваме за първи път и беше доста интересно. 

Снимка: Група "SEVI"

Съвсем скоро ви предстои да подгреете публиката в "Арена Армеец" на концерта на Europe.  Какво сте подготвили за това участие? Колко парчета ще изпълните?

- На концерта на Europe на 16 май ще се съобразим с времето, което ни е предоставено. Ще свирим около 30 минути. Ще представим песни, изцяло от новия ни албум "The battle never ends". Подготвили сме ударен, енергичен сет, за да можем да подгреем публиката подобаващо за шведите. Надяваме се да се справим добре. Това ни е втора среща с Europe, преди с тях сме се виждали и през 2014 година на фестивала в Каварна, където пък бяхме част от "Battle ot the band". Там станахме избраници на международното жури тогава, което определи именно нас да подгреем вечерта на Europe. 

След концерта с Europe какви участия ви предстоят?

- На 27-ми май ще свирим в Панагюрище, където ще закрием втората вечер на един интересен фест на фойерверките. Имаме доста дати през юни в страната, феновете могат да следят и на нашия сайт. В началото на юни ще бъдем част от "Мидалидаре", който е един нов фестивал.  На  9, 10 и 11 юни в Могилово ще се проведе. Там ще свирим във вечерта на WASP и U.D.O. Промото на новия сингъл също ще бъде през юни - на 25-ти в "Маймунарника". После, на 30 юни, ще бъдем част от фестивала "Hills Of Rock", заедно с Evanescence и Epica. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама