Изгоря автобус, превозвал над 40 деца

17:42, 11 май 17 25 662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автобус изгоря до основи край Боровец тази сутрин. В него пътували над 40 деца – състезатели по спортна аеробика в пловдивския клуб „АМД”, съобщава сайтът http://vestnikpriatel.com. Отборът е пътувал за предстоящото от днес до 13 май държавно първенство по спортна аеробика в най-стария зимен курорт в България.

„Децата бяха мигновено извадени от автобуса и отведени в безопасност благодарение на изключително адекватната и светкавична реакция на треньорите в клуба”, разказа Павел Петров, родител на едно от пътувалите в автобуса деца.

За щастие, няма пострадали. Всички са се отървали само с уплаха. Щетите са единствено материални. Благодарение на светкавичната и адекватна реакция на треньорите е спасена дори екипировката на младите спортисти от клуба и те вече са направили своята първа тренировка за предстоящия републикански шампионат. От местното издание информират още, че огънят е тръгнал от двигателя на автобуса.

Първоначално шофьорът на автобуса и друг водач на преминаващ автомобил са се опитали да го угасят със собствените пожарогасители. На мястото на инцидента са пристигнали два екипа от пожарните в Самоков и Боровец, които са успели да овладеят пламъците в рамките на час.

Резервоарът на превозното средство е бил пълен, но за радост огънят не е достигнал до него и не се е взривил. Изгорял е почти целият автобус. На мястото на произшествието е имало и представители на полицията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама