Второто издание за купа „Феникс“ e мега турнир с над 700 гимнастички

08:29, 12 май 17 / Спорт 25 947 Шрифт:
Автор:

Най-масовият турнир по художествена гимнастика у нас за купа „Феникс“ започва днес (12 май) от 9, 00 ч. в малката зала на „Арена Армеец“ и ще завърши в неделя при участието на над 700 състезателки от Черна гора, Австрия, Италия, Бразилия и България. Представителките на България са от 32 клуба, треньорка на италианките е Диана Попова, а бразилките са начело с най-силната си гимнастичка. Ще участват и три състезателки от разширения национален отбор – Мария Иванова, и Мариета Иванова, с треньорка Ирина Чернева. Първата носителка на приза е Ерика Зафирова (на снимката. )

В програмата е включена надпревара индивидуално и ансамбли, първи състезателната програма ще открият  най-малките, родени през 2009-2010 г. – участнички в Гимнастрада. Другите възрастови групи са жени, девойки старша и младша възраст, момичета от 10 до 12 години. Жените последни ще излъчат шампионката, която ще получи и купата, а медали и грамоти са осигурени за класиралите се до 8-о място. Всяко дете ще си тръгне от турнира с възпоменателен медал и много награди. Шест ще бъдат индивидуалните отличия, като за тях са предвидени шест шоколада от по един метър. Бюджетът на състезанието е 15 000 лв. и е осигурен от клуба, родители и почитатели на този спорт.

Знаем, че второто издание се превръща в мега турнир по участие, но децата искат да се състезават, пък имаме и подкрепата на много ентусиазирани родители, сподели за Топновини председателката на организатора, клуб „Феникс 10“, Красимира Филипова, едно от големите имена на този спор у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама