Topnovini.bg спря сливането на 4 от общо 14 детски градини в София

11:03, 12 май 17 25 393 Шрифт:
Автор:

Столична община със сигурност спира сливането на една две от 14-те детски градини в София. Това се разбра от дневния ред на предстоящата на 18 май сесия на СОС. Вера на председателски съвет се прие дневния ред и т. 9 е доклад за изменение на Решение 198 по Протокол№30 от 6 април 2016 г. Така детска градина №61 няма да мине под шапката на ЦДГ №62 в столичния квартал "Христо Ботев". За скандалното сливане писа първо Topnovini.bg.

Родителско недоволство успя да спре изпълнението на решението. Останалите детски градини обаче не предприеха мерки и затова решението ще бъде реализирано отчасти.

Вчера пък отново родители излязоха на протест пред администрацията на общински район "Триадица" на ул. Леге. Недоволството им е заради това, че късно са разбрали за сливането на ДГ №113 „Преспа” ДГ № 77 „Магнолия”. Не е късно да се спре и това сливане, защото в началото на следващата седмица, точно преди сесията ще има събиране на комисията по образование. Така сливането и на тези две градини може да се разгледа на СОС", обясниха пред topnovini.bg общински съветници.

Родителите не разбират защо по-голямата градина ще стане филиал на по-малката. Другият проблем, който притеснява родителите, е че ДГ №77 „Магнолия” се намира далеч от градината, в която ходят децата им, и няма да бъде удобно да ги водят до там. "Ние живеем близо до ДГ №113 „Преспа”, затова сме в нея", добавиха родителите пред репортер на topnovini.

Останалите 10 детски градини ще бъдат слети с цел оптимизиране на функционирането им. Така например градина от "Дружба 2" ще стане филиал на градина във "Враждебна".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама