ЦСКА забатачи спортното министерство с дългове за близо милион от неплатени данъци и такси

16:16, 15 май 17 25 472 Шрифт:
Автор:

Поредният скандал около ползването на спортна база, дадена от спортното министерство на футболния ЦСКА, ще се развихри със страшна сила. Като собственик на спортните съоръжения ведомството дължи 925 282 лв. на Столична община - неплатени данъци на имоти, както и такса смет. Това става ясно от доклад на зам.-кмета по финансовата част на СО Дончо Барбалов, който ще бъде разгледан в постоянната комисия за децата, младежта и спорта в сряда, ден преди сесията на СОС.

Точка 2 от Дневния ред на Комисията е: Доклад № СФР16-ВК66-900/14/12.05.2017 г. относно разсрочване на публични общински вземания за местен Данък върху недвижимите имоти в размер над 100 000 лв. за срок над една година и за местна Такса за битови отпадъци над 30 000 лв. за срок по-голям от една година на Министерството младежта и спорта, на основание чл.4, ал.7 и чл.9а, ал.5 от ЗМДТ. 

Това са дължими суми повече от година. Предвижда се Столична община да разсрочи дълговете на ММС за пет години и само да не се спира дейността на ЦСКА.

Миналата седмица близо 3 часа финансистът на ММС е чакал ЦСКА да си комплектоват документите, за да може да се изпълни процедурата за разсрочването на дълга, издаде пред topnovini.bg общински съветник от ГЕРБ. "За футболния клуб на ЦСКА това е важно, защото ще искат да вземат лиценз и да играят европейски шампионати, а с тези дългове накъде са тръгнали", призна общинарят.

Ако докладът за разсрочването на Дончо Барбалов бъде приет и после одобрен от СОС, то ЦСКА ще плащат дължимите суми от данъци и такси от 2017 до 2021 г. Тъй като спортната база е собственост на ММС, което я е дало под наем на армейския клуб, то задълженията се пишат на гърба на спортното министерство, уточниха общински съветници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама