Мирослав Найденов: Министър Порожанов бързо да направи проверка за земята на метростанцията

09:46, 16 май 17 25 640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това е схема и бих препоръчал на министър Порожанов колкото и да е трудно да направи ревизия на тази общинска служба. Надявам се да действа ефективно. Това препоръча земеделският министър в първото правителство Борисов Мирослав Найденов на настоящия министър на земеделието Румен Порожанов пред bTV. Найденов коментира измамната схема, в която се оказа, че част от метростанция в столичния Младост 3 и още 2 декара около нея са частна собственост.

Ако се докаже, че е документите са фалшиви и съдът го постанови няма обратимост и давност и земята ще се върне на общината, надява се Мирослав Найденов. В разследване на bTV стана ясно как 

част от метростанцията и 2 декара около нея са попаднали в частни ръце. Единствените доказателства са копие от документи без нито един оригинал. Собствеността е на стойност над 1 млн. лв. Единственото доказателство за да се възстанови земята на собственика е клетвена декларация от 1992 г. на Иван Иванов почитал преди 17 години. нива 2,2 декара в местност в горубляне. Той признава че Няма нотариален акт, а само декларация, че тази земя е на починалия преди 17 години Иван Иванов. В агенцията по вписванията не е открит оригинал във Втори нотариат. 

На базата на декларацията поземлената комисия и МЗ връща земята. След това наследникът на Иванов я продава и друг частник става собственик. Излиза, че МЗ е подарило тази метростанция на един човек. Когато общината е строила метростанцията не е имало информация, че земята да е собственост на частник.

При проверка на документацията от МЗ отговарят, че в информационната системата, където трябва да са преписките, те не са открити. От министерството потвърждават, че се съхраняват само хартиени копия на документите и се оправдават, че не може да се направи извод относно автентичността на документите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама