Лили Игнатова празнува рожден ден в чужбина като треньор на Австрия

12:53, 17 май 17 25 6028 Шрифт:
Автор:

Лили Игнатова ще празнува рождения си ден в чужбина, съобщи за Topnovini.bg сестра й Камелия, която след успешната си кариера в художествената гимнастика от дълги години е служител на Българския олимпийски комитет. Абсолютната ни европейска шампионка от 1986 г. във Флоренция днес навършва 52 години, но продължава да бъде същата красавица, както преди много години. 

Лили е спечелила над две дузини отличия като състезателка, а след прекратяването на спортната й кариера по нейна идея са създадени спектаклите „Орфей и Евридика“ (сценарий на Георги Петров, хореография Лили Игнатова и Асен Павлов, и „Легендата“ (музика Георги Андреев, хореография Лили и Иво Иванов). Игнатова е майка на две деца – Йоана и Павел.

В момента именитата ни гимнастичка е треньор на националния девически ансамбъл на Австрия, който ще участва на започващото след два дни в Будапеща 33-то европейско първенство за жени и девойки (ансамбъл). Лили е известна с това, че прави много хубави съчетания и австрийците я поканиха да работи с тях, сподели сестра й. Игнатова обаче не живеела постоянно във Виена, а прекарвала по 10 дни в месеца в австрийската столица и се връщала в София, след като оставяла указания как да се тренира.

Снимка: Топновини

В Будапеща на килима ще излязат и българските гимнастички Катрин Тасева и Невяна Владинова (и двете на колажа) в надпреварата при жените, както и младите ни надежди в ансамбъла Бояна Гелова, Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Везирска и Биляна Писова.

При жените ще участват гимнастички от 31 държави, надпреварата ще е отборна, като ще има и индивидуални финали на отделните уреди. При девойките ще участват 28 ансамбъла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама