Шестима наши ученици са с бронзови медали от олимпиадата на ЕС по природни науки

15:26, 17 май 17 25 761 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестима български ученици спечелиха бронзови медали в отборната надпревара на 15-ата олимпиада на Европейския съюз по природни науки EUSO 2017, състояла се в датската столица Копенхаген, това съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

В олимпиадата са взели участие 150 ученици до 16-годишна възраст от 25 държави от ЕС. България е била представена от два отбора с по трима ученици. В първия отбор са били Яна Димитрова от Националната природо-математическа гимназия, Иван-Александър Мавров и Здравко Иванов от Софийската математическа гимназия. Във втория - Силви Койчева от Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна, Евгени Стателов от Езиковата гимназия в Пловдив и Славея Костадинова от Природо-математическата гимназия "Акад. Иван Ценов" във Враца.

Българските ученици е трябвало да работят в лабораториите на Университета в Копенхаген върху експериментални задачи с изследователски екологичен характер от областта на природните науки - биология, химия и физика.

И двата ни представителни отбора са получили бронзови отличия и са оставили добри впечатления с познанията и уменията си. Ментори на двата тима са преподавателите от Софийския университет - проф. Адриана Тафрова-Григорова от Факултета по химия и фармация, доц. Мая Гайдарова от Физическия факултет и доц. Снежана Томова от Биологическия факултет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама