БСП: ГЕРБ подарява 36 млн. лв. на "Карат-С"

11:12, 18 май 17 25 1076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ се готвят да подарят 36 милиона лева на "Карат-С", твърдят от столичната организация на БСП. Фирмата обслужва 15 автобусни линии в София. Според представителя на левицата в Столичния общински съвет Жельо Бойчев, това се правело, тъй като концесионерът бил приближен на ГЕРБ и редовно правел дарения на партията на Борисов.

На днешното заседание на местните парламентаристи се очаква да влезе като допълнителна точка удължаването на контракта с частния превозвач за следващите 2 години.

Всяка година Столичната община плаща по 18 млн. лв. на "Карат-С" - пари, които според Бойчев, може да отидат за общинското дружество, категоричен е Бойчев.

Той припомни, че неговите съпартийци в СОС преди 11 години внесоха в ДАНС запис, от който ставаше ясно как хора от частни фирми договорят автобусните линии на столичния градски транспорт, които да си разделят. Именно това стана и основната причина да бъде уволнен тогавашният заместник-кмет Велизар Стоилов.

Преди този скандал обаче 15 автобусни линии бяха дадени на концесионер и сега се готвело удължаването на срока на договора, тъй като "Карат-С" била близка на управляващите.

Според Жельо Бойчев, с европейки средства е подменена голяма част от автопарка на градския транспорт в София и грижата за автобусите трябва да е 100% общинска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама