Отпадането на роуминга не означава преподписване на договорите с мобилните оператор

13:43, 18 май 17 25 315 Шрифт:
Автор:

Комисията за защита на потребителите (КЗП ) започва преглед на всички условия, при които дружествата в сектора на телекомукационните услуги работят с клиентите си. Проверката е заради новите правила за роуминг, които ще бъдат въведени чрез промяна в общите условия на мобилните оператори.

Според председателя Димитър Маргаритов, телекомите са длъжни да уведомят потребителите за тези промени. Един от тях вече го е сторил. Маргаритов предупреждава, че отпадането на роуминга не налага преподписване на действащите договорите или сключване на анекси. Той призовава мобилните оператори да бъдат коректни.

Потребителите трябва да знаят, че по никакъв начин не могат да бъдат задължени да се обвързват с нови договори. Известно е, че клиентите винаги са атакувани с предложения точно за такива. Чести са случаите, когато към договорите се добавят допълнителни услуги, които клиентите не желаят. Срочният договор след изтичането му обаче, се превръща в безсрочен и може да бъде прекратен по всяко време след предизвестие от един месец.

Не взимайте прибързани решения, е съветът на Димитър Маргаритов. Може да се прочете новият договор у дома и на спокойствие, както и в 7-дневен срок и да се разтрогне без никакви финансови или други последици.

Във връзка с летния сезон КЗП е започнала проверки по Черноморието. Особено на тези обекти, за които има жалби, сигнали или през миналата година са констатирани нередности. Комисията ще има виртуални приемни, в които туристите ще могат да получават консултации или да подават сигнали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама