На пищна церемония бяха наградени най-добрите застрахователи за миналата година

07:00, 19 май 17 25 747 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

На тържествена церемония вчера бяха връчени традиционните годишни награди "Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината и Застрахователен брокер на годината" за 2016 година. Организатори на събитието бяха Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

Най-добрите компании в отделните категории бяха  определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации на база на обективни публични показатели, като: пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, акумулирани премии, граница на платежоспособност и др.

 На събитието по традиция присъства целият застрахователен и финансов елит на България, представители на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди. Сред гостите беше и финансовият министър Владислав Горанов, както и председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова.

Ето при кого отидоха наградите по категории:

-Застрахователен брокер на годината - Животозастраховане - "ЕВРОЛАЙФ-България";

- Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество - "Мусала Иншурънс Брокер" (с предишно име "Адмирал иншурънс брокер").

- Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане - "Ай енд Джи Иншурънс Брокерс";

- Пенсионноосигурително дружество на годината - Допълнително задължително пенсионно осигуряване - ПОК "Доверие" АД;

- Пенсионноосигурително дружество на годината - Допълнително доброволно пенсионно осигуряване - ПОД "Алианц България" АД;

- Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество - "Ен Ен ПОД" ЕАД;

- Застраховател на годината – Животозастрахованe-"Алианц България Живот";

- Застраховател на годината - Общо застраховане - "ДЗИ - Общо застраховане" АД;

- Най-динамично развиващо се застрахователно дружество - "Дженерали Застраховане" АД;

Фондация  "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" връчи за 19-а поредна година и персонални специални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване.

За цялостен принос към застраховането наградата грабна Ралица Агайн Гури, заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор".

Също за цялостен личен принос беше награден и Петрозар Петков - председател на съвета на директорите  на "Булинс".

Председателят на Българската асоциация на застрахователните брокери и шеф на "Инстрейд Застрахователен брокер" Ивета Кунова беше отличена за цялостен принос в развитието на застрахователното брокерство.

Главният изпълнителният директор на ПОД "Съгласие"  АД Милен Марков пък взе приза за цялостен принос в развитието на осигурителните системи в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама