Военно-патриотичните съюзи излязоха в защита на уволнения Иво Антонов

17:42, 19 май 17 25 948 Шрифт:
Автор:

10 военно-патриотични организации излязоха в защита на уволнения от Министерство на отбраната директор на "Социална политика" Иво Антонов. В официално писмо до министър Каракачанов всички са единодушни, че директорът трябва да бъде върнат на поста си. 

Вчера Антонов стана жертва на атака заради това, че в се е снимал с вдигната ръка - хитлеристки поздрав, и е качил снимката си във Фейсбук. За уволнението си той научава в кабинета си от медии. Прилошава му и е откаран в болница в прединфарктно състояние. Антонов все още е в реанимацията на ВМА.

Снимка; Топновини

"Ние сме доволни от съвместната работа на съюзите с МО, респективно с дирекция "Социална политика по военно-патриотичното възпитание. С господин Иво Антонов работихме много добре и когато беше началник на отдел "Военни паметници" и военно-патриотичното възпитание. Смятаме, че благодарение на неговата компетентност, инициативност и диалогичност бе направено много, както за опазването и възстановяването на военните паметници у нас и зад граница, така и за работата на военно-патриотичните съюзи в интерес на националната сигурност, отбраната на Въоръжените сили. Очакваме, г-н министър, да имате предвид нашето мнение при вземането на съответните решения", пише в писмото до Красимир Каракачанов.

То е подписано от Съюз на възпитаниците на НВВУ, ШЗО и РВГ, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюз на ветераните от войните, Съюз на офицерите от резерва - "Атлантик", "Сини каски", Клруб 199, Асоциация на Сухопътните войски, НД "Традиция", клуб "Братя по оръжия".

Подкрепата си към Антонов заявиха и от Национално движение "БГ Патриот". 

"Г-н Антонов е отличен професионалист, доказан родолюбец, отдаден радетел за опазването на българската военна памет и традиция, който с дейността си е съхранил и възстановил десетки български военни паметници и гробища в Република България, Република Македония, както и в други държави", се казва в декларацията до военния министър от "БГ Патриот". 

Те пожелават на Иво Антонов бързо възстановяване и се надяват, че той отново ще изпълнява професионално службата си, както го е правил 18 години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама