Ученици плащат на учителки да им извинят отсъствията

17:44, 19 май 17 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова мода в столичните училища набира скорост и почитатели. Учениците спокойно могат да бягат от час, стига да имат пари да си плащат за това "удоволствие".

От 5 до 10 лв. върви тарифата за 2 - 3 учебни часа. Ако е за цял ден, даскалите прибират по 10 лв. Късметлии са учениците, чиито учителки пушат, защото плащането за извиняване на отсъствия може да стане и с кутия-две цигари, разказаха притеснени родители, пожелали анонимност, пред репортер на topnovini.bg. Майките съвсем случайно разбрали за схемата, след като притиснали децата си за три неизвинени.

Системата на образованието е една от най-консервативните, а МОН е едно от най-закостенелите министерства. 

"Трудно се правят реформи, но затова пък учениците сме много адаптивни и прагматични към новостите в живота", коментираха единадесетокласници от близко до редакцията ни училище. По думите им, практиката не е от вчера, но самата училищна търговия с извиняване на отсъствия започвала в гимназиалния курс.

"Госпожо, няма какво да се лъжем. Имах друга работа и затова трябваше да отсъствам от час", било признанието на тийнейджърите. Заради  откровенията на гимназистите, класните им ръководители и отделни преподаватели извинявали отсъствия срещу заплащане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама