1 милиард паунда дава руски олигарх за „Арсенал“

12:26, 21 май 17 / Спорт 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Притежателят на 30,04% от акциите на английския футболен обор „Арсенал“ Алишер Усманов е готов да даде 1 милиард паунда, за да стане едноличен собственик на тима. Мажоритарен собственик е американецът Стан Крьонке, който държи 67,05% от акциите. За сега обаче той не дава отговор на предложението на руснака.

„Арсенал“ не се представя особено добре в първенството и заема пето място във Висшата лига на Англия. За това му представяне Усманов обвинява Крьонке. Сред феновете на „артилеристите“ се прокрадва одобрение към тази оферта, а легендата на „Арсенал“ Йън Райт направо отсече, че клубът трябва да се развива в посоката, която иска руснакът. Райт сравнява Усманов с Роман Абрамович, собственикът от години на „Челси“, който е пък лидер в първенството.

Алишер Бурханович Усманов е един от най-богатите хора в Русия, съсобственик на крупни металургични предприятия. Той е с узбекски произход, като млад е бил фехтовач, дори намира място в националния отбор на СССР. Осъждан е на 8 години затвор и след излизането си завършва през 1997 г. „Банково дело“ в Московския финансов институт.   Дълги години е председател на Международната федерация по фехтовка. Съпругата му е световно известната треньорка по художествена гимнастика Ирина Винер. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама