Сребро и бронз от финалите на европейското в Будапеща

16:27, 21 май 17 / Спорт 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След бронзовото отличие в отборното класиране на 33-то европейско първенство по художествена гимнастика в Будапеща  българките записаха нов успех, като прибавиха два медала от надпреварата във финалите на отделните уреди. Трябваше да се изчака чак до последния уред - лентата, за да дойде радостта и в българския лагер. Катрин Тасева постигна изключителен успех в кариерата си, спечелвайки среброто със 17,150 т., а на обръч е четвърта шампионата на уредите. със 17,450 т

 

Лентата донесе в актива на Невяна Владинова бронзов медал (16,975 т.), независимо от допусната малка грешка.  Победителка стана рускинята Дина Аверина със 17,625 т.

Владинова разочарова на обръч с осмото си място(17,450), докато на топка малко не й достигна до медала и остана четвърта с 16,800 т . На бухалки също се размина с отличието и след  доста неочаквана оценка от 18,125 т. зае пето място.  

Девическият ни ансамбъл завърши шампионата без медал, след като на петте чифта бухалки изпусна уред и зае петото място с 16,100 т. Победителки са рускините, които получиха 16,950 т.

Първенството мина под хегемонията на Русия и на двете близначки Дина и Алина Аверини, които спечелиха  по два златни медала на шампионата на уредите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама