Термолакът и блестящите сенки са писъкът на лятото

18:05, 21 май 17 25 967 Шрифт:
Автор:

След няколко участия в конкурси за красота Яненка Люцканова (на заглавния колаж вдясно) през 2003 г. става „Мисис България”. Заминава за Лас Вегас и участва в „Мисис Свят”. За първи път българка намира място сред първите пет. Възрастта на участничките е между 20 и 40 години. В момента красавицата е стилист в телевизионно предаване. Вчера тя коментира модните тенденции при аксесоарите, бельото и банските.

Днес тя ще ви помогне да се ориентирате в модата при грима, косата, прическите и маникюра.

 

"Така трябва да се гримирате, все едно всичко е естествено. Преливащи цветове, светлосенки, тушът за мигли може и да е цветен, не е задължително да е черен. През деня никакви ярки цветове при червилата. Убити тонове, може и само гланц в меки и топли цветове – телесно, бежово, прасковено. Модерно е контурирането на лицето – подчертават се красивите форми и се прикрива това, което не харесваме. Почти във всички козметични магазини се продават готови сетове. Има много информация и описание как да се гримирате. При руса коса и светли очи спокойно може да се използва цветна спирала, един гланц и задължително руж, за да има цвят. Блестящите сенки са много модерни. Това важи и за боди лосионите. Но при всички случаи дали е светъл грима или тъмен – жената на първо място трябва сама да се харесва. За да има самочувствие. Например, ако харесвате очите – акцентът е върху тях. Те са важни, защото първото нещо, което виждаме в един човек са очите. Вечер може да сте по-смели. Разбира се, ако сама не може да се справите в подчертаването на хубавото и скриване на недостатъка – трябва да се потърси помощ от професионалист.

Косата е светла, във всички нюанси на русото. С много розови кичури, без акцент, а с преливане. През лятото тъмният тен на кожата позволява тези тонове. Но чрез слънцезащитните лосиони да потъмнеем, без да почервенеем. Оформянето на косата е на черта, но не класическата, а скосена от горе надолу и свободно движеща се покрай лицето. И така се дава възможност да се видят огромните дълги обици. Преди много години сасонът беше плътен, а сега имаме много филиране. Забравеното старо с добавено нещо по-различно става актуално. Чертата в никакъв случай не е равната и плътна. Бретонът също се връща на мода. През лятото може да впръсквате блестящи частици в косата. Особено, когато тя е огряна от слънцето, ефектът е поразителен.

 

Това лятото писъкът на модата при маникюра ще бъде термолакът. Той си сменя цвета в зависимост от температурата на тялото. Ако е в тъмната розова гама, при повишаване на температурата той силно изсветлява. Много интересно е, защото може да се окаже, че във всеки един момент сте с различни на цвят нокти. Най-модерен е телесният, той се появи преди 5-6 години, но все още е актуален. Формата е бадем, в никакъв случай не е дълъг, намален е до минимум. Особено за през деня и на работа. Плочката на нокътя, разбира се, влияе на дължината на маникюра."

Утре Яненка Люцканова  ще ви запознае с тенденциите в мъжката мода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама