Мъжете са в синьо и бежово през лятото, боси и с големи чанти

11:32, 22 май 17 25 600 Шрифт:
Автор:

След няколко участия в конкурси за красота Яненка Люцканова (на заглавния колаж вдясно) през 2003 г. става „Мисис България”. Заминава за Лас Вегас и участва в „Мисис Свят”. За първи път българка намира място сред първите пет. Възрастта на участничките е между 20 и 40 години. В момента красавицата е стилист в телевизионно предаване. След като коментира в детайли модата при жените през лятото, днес тя ще ви помогне да се ориентирате и за тенденциите при силния пол.

Колаж: ТОПНОВИНИ

При мъжете стилът „Лято 2017“ ще е много оживен или т.н. уличен, известен още като „италиански“. Но в същото време е много елегантен. Доминираща ще бъде цялата гама на синьото – от най-светлото до най-тъмното. За разлика от женската мода, тук отсъства изобилието на цветове.

Саката са къси, с едно копче, максимум две, в друг нюанс от цвета на костюма. Забравете за третото копче. Платът е 100% студена вълна, фино обработена, висок клас.

Ризата също е вталена, връщаме се към модата през 70-те години. Тя е каре, а през деня може да се носи над панталона, при официални случаи задължително е вътре в него, за да се вижда коланът. Дори и при официалните случаи, белите ризи излизат от употреба, като задължително са сини. Разбира се, в случаите, които налагат обличане на смокинг.

Колаж: ТОПНОВИНИ

Панталоните отново са вталени, и отново има повей от 70-те години. Може да са леко навити крачолите, а при дължината вариантите са три, които са супер модерни - до коляното, до кокалчето или до самата обувка. На изключителна почит е каре панталон, вързан с каре сако. Разбира се с такъв костюм ризата трябва да бъде едноцветна, но задължително в синята гама.

И без чорапи. Или ако има такива са скрити в обувките.

Модният елек задължително е в различен от костюма цвят.

С пълна сила се завръщат тирантите. Те главно се носят с панталон до коляното. Бермудите задължително трябва да са в един цвят със сакото.

В зависимост от смелостта на мъжа сако, панталон, риза, вратовръзка може да са голямо каре. Синьото се съчетава отлично с бежово-кафявата гама, дори с бордо.

Обувките вече са спортно елегантни, нещо средно между маратонка и обувка. И за официални случаи те в никакъв случай не трябва да са остри. Хубаво е цветът им да бъде в съчетание с елека и колана. Носете син костюм и кафява обувка, ако искате да сте модерни.

Чехли, сандали и класическите джапанки, но задължително от естествени материали – кожа, велур. Каишките са по-едри, закопчалките – също. И задължително отворени отпред.

Прическата трябва да бъде е красиво оформена, в никакъв случай първи номер подстригване. Отстрани леко скъсяване, а горната част дълга и обърната назад, все едно е духната от вятъра. 

Идва времето на мъжете, които не обичат много бръсненето, защото брадата става много модерна. Но да бъде добре оформена. Италианците я наричат стил „дървар“. И колкото и странно да звучи на българина, точно тази прическа е супер модно да се съчетае с дървена папийонка. Това дори е най-модният аксесоар при мъжете. У нас също вече има специално ателие, където се изработват такива папионки и те вече са изключително търсен артикул. Защото папийонката се завръща при модния мъж. А когато през деня няма папийонка или вратовръзка – тогава доминират шаловете във вид на уестърна кърпа.

Колаж: ТОПНОВИНИ

Коланите за предпочитане е да са в топлите цветове на бежово и кафяво.

Часовникът е задължителен аксесоар за класния мъж.

Небрежният стил по морето е бяло, но за предпочитане слонова кост, с риза или блуза на синьо райе. Ризите с късия ръкав обаче, задължително са с яка и най-много с три копчета.

Много на мода са бейзболните шапки. А очилата са в тъмната гама, с класическа форма, но тя най-вече зависи от формата на лицето. При рамката няма изискване – и по-широка, и по-тясна. Но тъмна.

Чантите са много красиви – тип раницата, както при жените. Другата форма е пътническата, с къса дръжка. И са доста обемни.

Единствено шарени при мъжете са банските – различни фигурки, самолетчета, слончета. Но крачолът вече видимо е стеснен и материята е бързо съхнеща. Този стил стилистите го наричат „връщане в детството“.

В последно време мъжете станаха суетни и не пропускат посещенията при козметик и маникюрист. Тези, които държат на външния си вид са професионално обгрижени. Мина и модата на големите мускули, външният вид на мъжа е елегантен, а не напомпан. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама