Огромни бели крила посрещат посетителите на НДК

11:55, 22 май 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въздушната инсталацията „Над духа бдим” е окачена над статуята в Централното фоайе на НДК и продължава по коридорите и фоайетата на комплекса. Там графитни рисунки маркират строителните зони около Панаира на книгата, който започва на 23 май, ден преди празника на славянската писменост и българската култура.

Крилата са изработени от строителна мрежа, като в тях са вплетени бели страници. Инсталацията е  вдъхновена и посветена на всички, които се занимават и развиват изкуствата и културата и са превърнали това в своя кауза. На Пазителите на духа.

Автор на въздушната инсталация е Беляна Бокова, а графитите са дело на група визуални артисти от SAT GAllery.

Колаж: ТОПНОВИНИ

"През последните две години наложихме динамичен ритъм в съществуващите и новите пространства в НДК. Публиката и гостите ни свикнаха с това, търсят го, очакват го от нас и ние си обещахме да продължим да го правим, независимо от ремонта. Сигурен съм, че всички ще ни подкрепят в усилията да не спираме да работим за каузата, която сме избрали, защото каквото и да се случва, културата и европейските ценности винаги ще бъдат неразделна част от нашия цивилизационен избор”, заяви изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама