Електромобили под наем за по-чист въздух в София

14:05, 22 май 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да се отдават под наем електромобили на столичани за влизане в центъра на София. Тази идея бе подкрепена от общинския съветник от ДБГ – Реформаторски блок Стефан Марков. Това е само една от мерките, които могат да се реализират в пакета от Програмата за качеството на атмосферния въздух в столицата, приета на последната сесия на СОС на 18 май.

Според Марков, това ще допринесе за подобряване на въздуха и намаляване на задръстванията. Той беше категоричен, че при създаването на работната група, тя не трябва да не се ограничава само в електромобили. "Работната група, смятам, че трябва да е за електрически превозни средства, сред които и скутери", категоричен е Марков.

Замърсяването на въздуха е сериозен проблем не само в София и не само в България. Той е убеден, че трябва да има срокове за изпълнението на мерките, иначе това остава само пожелателно.

Според думите му, трябва да бъде осигурен бюджет за изпълнение на предвидените мерки, като например една от тях – купуване и поставяне на повече станции, измерващи качеството на въздуха, за да е ясно къде и от какъв тип са най-големите замърсители.

От ПГ5 пък обявиха, че официално ще внесат предложение за отпадането на такса паркинг за електромобили и хибридни коли, а собствениците да получат данъчни облекчение от СО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама