Кметът на София прие делегация на регионална мрежа на жените от Шанхай

16:56, 22 май 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ролята на жените в управлението и в бизнеса е ключова, каза кметът на София по време на разговорите си с представителите на организация на жените от Шанхай. Кметът припомни, че на ръководни позиции в Столичната община работят много жени, а общината като институция си партнира отлично със Съвета на жените в бизнеса, съобщават от Столична община. Йорданка Фандъкова представи и приоритетите  в работата си  – превръщането на София в зелена и иновативна  столица, подпомагане на стартиращи предприятия в чистите производства и развитие на новите технолигии.

„В града се учат много млади хора, имаме  добра комуникационна инфраструктура, което е предпоставка за развитие на новите технологии“, каза Фандъкова .  Столичният кмет посочи и потенциала на София за развитие на туризма – културно историческо богатство, близостта с планината и провеждането на множество културни и спортни събития в града.  

Представителите на женската организация споделиха със столичния кмет своите впечатления от София и най- вече от богатото културно-историческо наследство и архитектурата на нашата столица. Китайската федерация на жените работи за повишаване на ролята на жената в сферата на икономиката  и възможностите за развитие в различни сфери като високите технологии, образованието  и туризма, каза Ху Фенг. Тя изрази готовност за сътрудничество между общината и организацията на жените от Шанхай в посочените сфери.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама