Кметът на София стана „Доктор хонорис кауза“ на Военна академия „Г. С. Раковски“

08:46, 23 май 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благодаря за честта, която Военна академия „Г. С. Раковски“ и нейното ръководство ми оказа, като ми присъдиха званието „Доктор хонорис кауза“. С Военната академия в годините изградихме истинско партньорство, в основата на което са две изключително важни каузи – едната е родолюбието и патриотизма и втората е използването на целия научен потенциал на академията за иновативни практики при осигуряване на превенция срещу кризи на територията на Столична община. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при връчването на почетното звание „доктор хонорис кауза“, похвалиха се от Столична община.

Званието бе връчено от директора на Военна академия „Г.С.Раковски“ ген.Ангелов в присъствието на Негово Светейшество българския патриарх Неофит, академичното ръководство, кмета на район „Оборище“ Васил Цолов.

По думите на кмета Фандъкова една от първите ни инициативи с Военната академия беше отварянето на парка й за граждани и след това отварянето му за културни събития като „Опера в парка“. В началото на тази година заедно, както и с подкрепата на граждани и родолюбиви организации, изградихме паметник на Апостола на свободата - Васил Левски в двора на академията, а сега подготвяме и паметник на ген. Борис Дрангов.

Отново заедно и с благословията на Негово светейшество патриарх Неофит работим за изграждането на параклис - мавзолей за почит на загиналите български войни в Първата световна война. Идеята е на ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание и на г-н Красимир Узунов, с които ни свързва каузата да пазим героичната ни история.

В работата ни за града много е важно привличането на научния опит и експертност. Военна академия подпомага Столичната община и с научния си потенциал за решаването на различни задачи, свързани със сигурността и гражданската защита.

Като кмет разработих иновативни модели за управление по отношение превенцията срещу  кризи. Столичната община е първата община в България, която създаде свое доброволно формирование, по късно сформирахме и звено за Аварийно-спасителна дейност, посочи също Фандъкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама