Татяна Дончева критикува русофилската общност за концерта на Гергиев

10:42, 23 май 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русофилската общност си организира концерта по някаква тяхна си линия. Никой не разбра за това културно събитие - концерта на Валерий Гергиев, освен присъстващите. Слагат плаката деня преди събитието. Тази критика отправи лидерът на Д21 Татяна Дончева към организаторите на събитието пред Нова телевизия. 

Снощи тя е присъствала на концерта на световноизвестният диригент Валерий Гергиев, който пристига със симфониците от Мариинския театър за концерт в София. Общо 110 музиканти представиха програма от Прокофиев, Стравински и Чайковски в зала „България“. Дончева призна, че отдавна не е виждала препълнена залата и е възхитена от културното събитие .

Призовавам организаторите от форум „България-Русия“да могат да организират по 2 - 3 концерта, за да може повече хора да се докоснат до онова, което е световно постижение, каза Дончева. Любителите на класическата музика се насладиха на „Класическа симфония“ на Сергей Прокофиев, „Следобедът на един фавн“ на Клод Дебюси, „Жар-птица“ на Игор Стравински, а след антракта и Симфония №5 на Пьотър Чайковски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама