20 евро за билет, ако искаш да гледаш българките на „Ролан Гарос“ днес

11:34, 23 май 17 / Спорт 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Любителите на тениса в Париж, които искат да запишат присъствието си сред зрителите още на първия ден на квалификациите днес по време на втория турнир от Големия шлем „Ролан Гарос“ трябва да си приготвят по 20 евро, а учениците по 10.Така те ще имат възможност да гледат и срещите на двете българки – Елица Костова и Изабелла Шиникова. Костова е 150-а в ранглистата на WTA и ще има за съперничка китайката Кай-Лин Джън (179). Шиникова (166) излиза срещу рускинята Вероника Кудерметова (189), а при успех среща поставената под №1 в квалификациите италианка Сара Ерани. .

Виктория Томова (132) ще играе утре срещу холандката Аранча Рус (200).

Притежателят на 12 титли от Големия шлем Новак Джокович, който вчера отпразнува скромно 30-годишнината си, ще се появи в Париж в нова екипировка. Сърбинът се разделя с японската Uniglo и облича екипа на Lacoste. Сам тенисистът се определи като „новият крокодил“.

Откритото първенство на Франция „Ролан Гарос“ се провежда за първи път през 1891 г. под формата на Национален турнир, а след 1925 г. вече са допускани и чуждестранни тенисисти. . Кръстен е на комплекса, носещ името на френския пилот от Първата световна война Ролан Гарос.

С най-много титли на сингъл е испанецът Рафаел Надал – 9, а при жените американката Крис Евърт – 7.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама