СДВР с железни мерки за финала на Купата на България

12:21, 23 май 17 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема железни мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящия футболен мач за купата на България. Двубоят между "Лудогорец" и "Ботев" (Пловдив) ще се играе  на 24 май /сряда/ от 18.30 часа на Националния стадион ”Васил Левски”. Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за недопускането на инциденти на територията на града.  

За  организирано пристигащите в столицата фенове на участващите отбори са обособени зони  за паркиране на превозните средства. За привържениците на „Ботев” е създадена организация да използват паркинга пред 3 и 4 вход на сектор „Б” на стадиона. За пристигащите фенове на  „Лудогорец” е предвидено  да използват паркинга пред сектор „Г”.

На изградени контролно-пропускателни пунктове полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за  недопускане на хора с наложена съдебна  забрана за посещение на спортни събития. Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си ще бъде подпомагана от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. За да бъде избегнато струпване, зрителите могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона - в 16.30 часа.  От съображения за сигурност след края на мача привържениците на победилия отбор ще останат на стадиона до оттеглянето на противниковите фенове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама