Главният комисар на МВР обяви мерките за сигурност у нас след атентата в Манчестър

13:45, 23 май 17 25 805 Шрифт:
Автор: Антоан Николов
"Предприети са всички мерки за защита на българските граждани", заяви на брифинг в Съдебната палата главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов във връзка с терористичния акт в Манчестър, предаде репортер на Topnovini.bg".
 
"Незабавно от вътрешния министър беше свикан щаб, който се събира при такива ситуации. На него присъстваха всички членове, които имат ангажименти и ресурс да работят по противодействие на тероризма. Обсъдихме информацията, с която разполагаме до момента", допълни още Младен Маринов.
 
Според него, към момента няма непосредствена заплаха за страната ни. Единствено по отношение летищата и гарите са предприети по-засилени мерки за сигурност. "Жълтият код остава за момента и важи само за транспортната инфраструктура - аерогари и места, които се посещават от много хора. Смятаме, че взетите мерки на този етап са достатъчни", категоричен бе главният секретар на МВР.
 
Младенов сподели още, че "независимо какво се случва по света и има ли терористичен акт, винаги са се вземали достатъчно мерки". По думите му, "всяко масово мероприятие крие рискове".
 
"Утре е 24 май - национален празник, предвидени са най-различни мероприятия. Всички необходими мерки ще бъдат взети с оглед сигурността на гражданите", завърши главният секретар на МВР. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама