Откриват зала 42 в НДК с джаз концерт

14:18, 23 май 17 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С джаз концерт ще се открие ремонтираната зала 42 в НДК. Това е най-новото арт пространство, което Националният дворец на културата открива. То ще обогати широката палитра от нови  територии за култура, които Дворецът създаде през последните две години, похвалиха се от НДК. Откриването е на 25 май от 19:30 часа и ще събере културния елит на София. Гостите ще се насладят на джаз концерт на едни от най-известните български музиканти –  Веселин Веселинов – Еко /контрабас/ и Милен Кукошаров /пиано/. Двамата ще изпълнят и парчета от съвместния им проект „ImproviSatie“ по произведения на френския композитор Ерик Сати – ярък представител на авангардната музикална сцена на XX в. 

На гостите ще бъде поднесен специален арт коктейл „42“, а по масите и стените на залата ги очакват 42-ри страници от емблематични книги, сред които „Пътеводител на галактическия стопаджия“, „Малкият принц“, „Сонетите на Шекспир“, „Махалото на Фуко“ „Невидимите кризи“ и др. През годините помещението на зала 42 претърпя различни метаморфози, последно беше нощен клуб, но сега се превръща в място, предназначено да развива културния живот в столицата. Така зала 42 се вписва в поредицата от нови културни пространства на Двореца, създадени от новия мениджмънт начело с Мирослав Боршош – „Перото“, Театър „Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, обновеното кино „Люмиер Лидл“.

Залата съчетава нетрадиционна атмосфера и модулно обзавеждане, което позволява различни импровизации в реорганизиране на пространството за всякакви формати. Уникалната мини-сцена е подходяща за широк спектър от културни събития – концерти, изложби, литературни четения, пърформанси, акции, както и за бизнес – форуми, лекции и обучения.

Зала 42 има външен вход, който се намира от страната на едно от знаковите места за срещи в София – пилоните откъм бул. „Витоша”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама