Разбиха канал за трафик на мигранти

14:23, 23 май 17 25 705 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Полицията и прокуратурата са разбили канал за трафик на мигранти. Става дума за трансграничен канал, по който са прекарвани мигранти от Турция за София и после от българската столица за Сърбия и Румъния. В мащабната спецоперация са участвали ДАНС, ГДБОП, ГД "Национална полиция" и Спецпрокуратурата. Акцията е осъществена в градовете София и Софийска област, Видин, Кула, Хасково, Севлиево и Димитровград.

Групата е действала от юли 2016 г. до 22 май тази година, когато не членовете са били задържани. 

"Действали са две групи - едната за турската граница, а другата за Румъния и Сърбия. Сред арестуваните има българи и чужденци - афганистанци и сирийци, но няма данни те да са с принадлежност към радикални групи", обяви главният секретар на МВР Младен Маринов. Той поясни, че част от групата е неутрализирана при проведена реализация още през месец януари тази година. Тогава арестуваните членовете са били дори тежко въоръжени. 

Представителят от ДАНС Антон Славчев обяви, че миграните са плащали между 700 и 1000 евро на човек. 

"На 6 лица вече са повдигнати обвинения и са им предявени обвинения", каза наблюдаващият прокурор Евгения Станкова. Те са задържани за срок до 72 часа и утре прокуратурата ще внесе искане в Специализирания наказателен съд за постоянен арест. "Претърсени са около 20 адреса", допълни Станкова.

Иззети са мобилни апарати, сим карти и предстои да се установи какви разговори са провеждани. Предмет на разследването е и броят на лицата, който са били "трафикирани".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама