Шампионът на Световната лига по волейбол получава премия от 1 млн. долара

16:36, 23 май 17 25 476 Шрифт:
Автор:

Шампионът на Световната лига по волейбол (мъже), в която участва и българският национален отбор, ще получи 1 млн. долара - фиксираната премия от Международната федерация. Преди финалната шестица тимовете ще изиграят по 9 срещи. При всяка загуба е предвидено 12-те състезатели в тимовия лист да получат по $300, докато всяка победа се оценява на $800. Ако тимът на Пламен Константинов намери място сред първите пет в генералното класиране, без да влиза там Бразилия, сумата ще нарасне, защото за пето място тя е 75 $000, за четвърто – 150 хиляди, за трето – 300 хиляди, а среброто е оценено на половин милион долара.

Българите ще участват в три турнира тази година – в Казан (2-4 юни) и съперници ще им бъдат Русия, Франция и Аржентина. Във Варна (9-11 юни) пристигат Бразилия, Полша и Канада. Третата надпревара в най-комерсиалния национален турнир е в Кордоба (17-19 юни) срещу Бразилия, Аржентина и Сърбия.

Националите ще играят с нови екипи. Фланелките са брандирани с логото на Efbet, който се явява нов партньор на БФВ за 2017 г.

В момента волейболистите ни тренират във Варна. Всички са здрави, очакват контролните срещи с китайците на 27 и 28 май, сподели пред репортер на Topnovini.bg вицепрезидентът на волейболната ни федерация Любо Ганев. Той е категоричен, че отборът ще получи и допълнителни премии за добро представяне в лигата, но не уточни сумата. Момчетата да играят за България, ще има и други бонуси, освен регламентираните от Международната федерация, обеща един от най-добрите ни волейболисти за всички времена у нас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама