"Жените в музиката" очароват с репертоар публиката в зала "България"

12:05, 24 май 17 / Култура 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Маестра Любка Биаджони, Йоанна Каменарска и Лия Петрова - три прекрасни, женствени и темпераментни дами, заедно с музикантите от “София симфоникс”, ще представят за първи път у нас симфоничния концерт “Жените в музиката”. 

На 27 май от 19.00 ч. зала “България” ще посрещне на едни от най-талантливите, виртуозни и награждавани български цигуларки, в един различен концерт. 

В първа част ще звучи Концерт за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс със солист Йоанна Каменарска /Трагична увертюра/. Във втора част ще чуем Концерт за цигулка и оркестър от Сергей Прокофиев със солист Лия Петрова /Сюита № 1 от „Ромео и Жулиета“/. Диригентската палка ще бъде в ръцете на Маестра Любка Биаджони. За читателите на Топновини тя сподели:

"На 27 май публиката ще може да изживее две невероятни пиеси с две невероятни цигуларки - Лия Петрова и Йоанна Каменарска, на които ще партнира оркестъра на “София Симфоникс”. Две европейски жени с дълбоки корени в България и в Германия, две личности, които ще представят дъбочината на руския и немския дух на Брамс и Прокофиев."

По повод днешния 24 май, Маестра Биаджони пожела на читателите ни:

"Нека всеки българин да осъзнае прекрасната Родина, култура, природа, дух, които Господ му е дал, за да може с благодарност и гордост да продължи развитието, което заслужава този прекрасен народ!"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама