БСП подкрепя президента за разсекретяването на разговора за КТБ

10:50, 25 май 17 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще партията ще подкрепи президента Румен Радев за разсекретяване на стенограмата за КТБ. Какво ще излезе от там тя не знаела, но искала истината.  В петък изтича срокът, даден от президента Румен Радев на участниците в срещата при предшественика му Росен Плевнелиев по темата за фалираната банка. Това ще стане почти три години по-­късно от тайнствената среща по проблема при президнета Росен Плевнелиев.

Срещата се състоя на 29 юни 2014 година, 9 дни след като КТБ затвори и бе обявена под специален надзор на БНБ. На събирането бяха тогавашният премиер Пламен Орешарски, министърът на финансите Петър Чобанов, председателят на Народното събрание Михаил Миков, управителят на БНБ Иван Искров, банкери и лидерите на парламентарно представените и извънпарламентарните политически сили. 

Оттогава досега имаше няколко искания стенограмата да бъде разсекретена. Президентът Росен Плевнелиев категорично отказваше. Мотивите му бяха, че в документа се съдържа професионална тайна.

Първоначално против беше и Румен Радев, припомня БНР. Радев се аргументира, че моментът е неподходящ заради предизборна обстановка и вихрещите се тогава страсти около съставянето на кабинета.

Преди няколко дни обаче Софийският административен съд отмени отказа му. Преди дни и премиерът Бойко Борисов се обяви за разсекретяването на стенограмата за КТБ

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама