Вечеря с бонуси ще имат тази вечер баскетболистите на „Рилски спортист“

12:50, 25 май 17 / Спорт 25 461 Шрифт:
Автор:

Играчите на „Рилски спортист, които снощи спечелиха за трети път в историята на клуба бронзовите медали в Националната баскетболна лига довечера ще имат прощална вечеря. На нея ще има всичко, сподели пред Топновини собственикът на отбора инж. Петър Георгиев (на заглавния колаж вдясно) и изпълнителен директор на „Самел“ АД на въпроса ще се раздават ли пликчета с финансови бонуси. Той не е обещавал нищо на състезателите, но всеки успех, според него, трябва да бъде отбелязван подобаващо.

Снимка: "Рилски спортист"

„Рилски спортист“ завърши първенството само с двама чужденци, останалите трима бяха преждевременно освободени заради слабо представяне. Георгиев много съжалява за загубената драматично пета среща срещу „Лукойл Академик“ на полуфинала. За него това е било финалът на първенството и прогнозата му е, че настоящите шампиони няма да имат проблеми с „Берое“. Нещо повече – финалната серия може да завърши по категоричен начин с 3:0, най-много старозагорци да спечелят един мач.

"Ще отпразнуваме бронза и тогава ще започнем да мислим за новата селекция", коментира бъдещето на отбора Георгиев. Той е във възторг от поведението и играта на двамата легионери Еван Бройнсма и Ди Джей Шелтън (на снимката). Американците имат договори до края на сезона, но Георгиев е готов веднага да им ги продължи. 

Еван е пример на истински професионалист, момчетата са скромни, дисциплинирани и не се изхвърлят да искат някакви безумни заплати като българските баскетболисти, е неговата категорична оценка за представянето им. Обикновено нашите най-добри състезатели започват исканията си от 5000 евро и нагоре, сочи неофициалната информация.

Георгиев не иска да коментира съдийството, но смята, че то изостава в сравнение с качеството на баскетбола, който играят отборите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама