Кола на НСО разсърди Спаси София

13:12, 25 май 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Паркиранията върху лъскавия тротоар пред Министерски съвет автомобил на НСО ядоса сдружението Спаси София. На страницата си във Фейсбук организацията публикува снимка на автомобила, спрял върху пешеходната зона на пл. Независимост. Организацията напомни на министър-председателя, че никой не е толкова важен, дори и той самия, че да си позволи да възпрепятства пешеходците и да руши настилките в центъра на София.
 
„За пореден път повтаряме, че е трудно да накараш обществото да спазва правилата, ако за управляващите тези правила не важат“, заявяват от организацията и напомнят, че Ларгото е пешеходна зона, а не паркинг за автомобилите на Министерски съвет.
 
Според Спаси София е недопустимо и нагло да се афишира неспазване на правилата от най-високо държавно равнище, докато институциите се оправдават с нежеланието на гражданите да го правят. „Какъв пример мислят, че дават на обществото служителите на Министерския съвет и НСО с подобно поведение?“, питат от организацията.
 
„Няма да се откажем да се борим със сбърканата представа на властимащите, които живеят според известната максима на Оруел: "всички са равни, но някои са по-равни от другите", заявяват от Спаси София и призовават министър-председателя, Министерският съвет да се извини за паркиралия автомобил, а лично Бойко Борисов да гарантира, че подобни гледки няма да се повтарят повече.
„Автомобилите на НСО трябва да бъдат за пример, а не аватар на мутренско поведение на пътя“ заявяват от Спаси София. От сдружението напомнят, че последните години станаха известни множество възмутителни истории за коли на НСО, грубо нарушаващи правилата за движение по пътищата.
 
„Не приемаме, че някой служител на Министерския съвет, или дори – самият г-н Борисов, е толкова важен, че да стои над закона“ завършват от организацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама