Прокуратурата иска доживотен затвор за изключително жесток престъпник

15:55, 25 май 17 25 767 Шрифт:
Автор: Антоан Николов
Прокуратурата ще поиска най-тежката присъда доживотен затвор, без право на замяна, за 24-годишния младеж, който на 20-ти май преби до смърт 40-годишна жена в ж.к. „Люлин 1". Това каза говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова. 
 
На 20-ти май криминалисти от СДВР започнали разследване по сигнал за грабеж. Инцидентът се случил в 2.40 часа през нощта, близо до бензиностанция  в ж.к. „Люлин 1“. 40-годишна жена е влязла в бензиностанцията, където се намирал и извършителят на престъплението. Тя си е купила цигари, излязла и се отправила към дома си, където била проследена и нападната, като са й нанесени множество удари с ръце и крака по главата и тялото. Тя е изпаднала в безсъзнание, а когато се съвзела, е установила, че и липсва дамската чанта с лични документи, около 80 лева, към 12 гр златни накити, банкови карти и мобилен телефон.
 
Жената е успяла да се прибере до дома си, откъдето близките й са повикали помощ на телефон 112. Пострадалата била настанена за лечение в болнично заведение с тежка мозъчна травма, две счупени ребра и множество охлузвания. Въпреки усилената борба на лекарите да спасят живота й, на следващия ден тя е починала.
 
"Категорично считаме, че смъртта е резултат от нанесените й множество удари и тежки травми", категорична бе Арнаудова. Съдебно-медицинската експертиза показала, че причина за смъртта е "травматичен панкреатит", но извършителят е бил изключително жесток, нанасяйки множество удари.
 
Извършителят на грабежа се оказал Т.К. /24 г./ от Севлиево, криминално проявен и 6 пъти осъждан. По-голямата част от присъдите си той е получавал за извършени деяния като непълнолетен. 
"Осъжданията му са основно за престъпления против личността. Има една кражба, има още един грабеж и присъда за опит за убийство и за закана за убийство", разкри още говорителят на главния прокурор. 
 
Всичките му наказания са били групирани от съда и общото наказание е било изтърпяно от него през месец юли миналата година. След излизането си от затвора, той заминал за чужбина и се върнал в България в деня преди да нападне 40-годишната жена. 
 
Извършителят е разпознат от служители на бензиностанцията, оттам е иззет и записът. Извършено е претърсване и изземване от дома на извършителя на престъплението, откъдето са открити откраднатите от жената вещи. Освен това той дори си е признал, че е извършил грабежа. 
 
След изтичане на 24-часовата полицейска мярка, с постановление на прокурор от Софийската градска прокуратура, му е наложена мярка за задържане до 72 часа. Днес предстои да бъде разгледано искане за налагане на постоянна мярка за задържане на извършителя. 
 
"Наблюдаващият прокурор има намерение да иска най-тежкото наказание и то е доживотен затвор без право на замяна", категорична бе Румяна Арнаудова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама