Йорданка Фандъкова получи награда "Златно перо" за принос към културата

18:07, 25 май 17 / Култура 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За активна културна политика и подкрепа на стойностни проекти в областта на изкуствата награда "Златно перо" получи и кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде пресцентърът на Столична община.  За 22-ри път, в рамките на Европейския музикален фестивал, Classic FM радио, галерия "Макта" и "Кантус Фирмус" връчиха златните призове за принос към българската култура и изкуство. 

Наградата е брошка във формата на писец. Сред наградените са прочутата българска оперна певица Стефка Евстатиева, народната певица Янка Рупкина, диригентът Бедрос Папазян и композиторът Георги Арнаудов. 

"Това е награда за творческа София. Условията, които създаваме в София за реализиране на културни събития и фестивали, целят именно подкрепа на талантливите ни творци, артисти и изпълнители. Развиваме изключително богата културна програма със събития и фестивали на открито, за да могат да се видят от повече граждани и гости на града. Чрез общинската програма "Култура", която е първата в България меценатска програма за подкрепа на творците и културни проекти, и Културния календар подпомагаме над 160 събития.  Тази година 30 са само събитията свързани или за музиката", каза Фандъкова. 

Събитието се провежда в рамките на „Европейски музикален фестивал“, който е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2017 г. и съорганизатор - Министерството на културата на  България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама