Третото издание „Тенисът – спорт за всички“ ще глътне 157 000 лв.

08:51, 26 май 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на младежта и спорта отпуска 157 000 лв. за третото издание на програмата „Тенисът – спорт за всички“, съобщиха от пресцентъра на ММС. Тя стартира преди две години с участието на 840 деца на 8, 10 и 12 години от 30 клуба, а миналата година се включиха 1000 от 38 клуба. Според данни от федерациите поне 30% от децата продължават да се занимават със спорт и след приклрючваен на годишната програма.

През 2017 г. се предвижда да се проведат 33 турнира, а 25 деца ще бъдат подкрепени за изяви в международни турнири. Според министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който официално откри програмата в столицата, ще се търси социален ефект и напомни, че през първия му мандат е направена промяна в закона училищното и предучилищно образование, с която третият час по физическо образование да се води от треньори по различни видове спорт, а часовете от първи до четвърти клас да преподават учители по физическо. Той призовава директорите на училищата да проявят съпричастност.

От министерството съобщават също, че 130 млн. лв. вече са осигурени за следващите четири години и се разработва програма за изграждане и реконструкция на физкултурни салони. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама